SierbestratingspleinAalten.nl
Sterk in bestrating, vertrouwd met hout!

Graszoden en gazonzaad

SierbestratingspleinAalten is wederverkoper van Queensgrass graszoden. Deze fabrikant levert inmiddels al meer dan dertig jaar eerste klas graszoden en staat garant voor superieure kwaliteit. De graszoden worden geleverd in verschillende formaten, zo zijn er: graszoden, big slabs, blokzoden, stapelzoden, big rolls.

De soorten die worden geleverd zijn al even divers: Speelgazon, Siergazon, Sportvelden, Schaduwgazon, Golfbanen, Toegepaste grassoorten.

Naast de zoden leveren wij ook gazonzaad en weidemengsels en bijbehorende meststoffen.

Een belangrijk nieuw product is mol-werend doek. In grassen kunnen verschillende ziekteplagen voorkomen. Veel voorkomende plaag zijn engerlingen. Een engerling is een larve van de bladsprietkever. De bekendste kevers zijn de meikever, junikever en rozekever. De eieren van de kever worden net onder de grasmat gelegd, op een diepte van 5 cm. De uitkomende larven zijn ongeveer 2 tot 4 cm lang, beige-wit van kleur en hebben een bruine/zwarte kop en hebben 3 paar poten. Engerlingen vreten aan de ondergrondse delen van de grasplant. In de periode tussen juli en september kan de vraatschade zulke vormen aannemen dat hele delen van het gazon afsterven.

Mol-werend doek heeft ook een functie tegen engerlingen. Wij raden aan om het doek 5-10 cm onder het gras aan te brengen, met een overlap van 10 cm. Redenen hiervoor zijn dat men in de toekomst geen hinder ondervindt bij het verticuteren en het verbreken van de levenscyclus van de engerlingen. Doordat eitjes in de bovenste 5 cm worden gelegd, en de larven daarna niet de diepte in kunnen bij vorst, vriezen de larven dood. Ook kan de eventueel bestaande populatie niet aan de oppervlakte komen, om zodoende schade aan te richten.

SierbestratingspleinAalten adviseert u graag over natuurlijk groen.

Sinds 2021 zijn wij officiële dealer van de kunstgras leverancier Gras van de Buren!

Een bedrijf met veel soorten kunstgras en benodigdheden.

Zo hebben ze meerdere uitvoeringen, voor iedere tuin, smaak of budget. Ook Gras van de Buren is continue opzoek naar het verbeteren van hun eigen producten zodat de klant de ultieme ervaring beleefd met het (kunst)gras. Zo werken ze met garens in allerlei kleuren, vormen en maten om zo het perfecte alternatief voor echt gras te creëren.

De soorten worden door Gras van de Buren zelf ontworpen en met zorg geproduceerd. Doordat bijna alle soorten uitmaken van de zogeheten ‘non-directional’ serie, is er geen sprake meer van een mooie en minder mooie zichtzijde. Van uit welke hoek je ook op het gras kijkt, met deze techniek heb je prachtig ogend kunstgras.

Of je nu opzoek bent naar kunstgras voor intensief gebruik, huisdieren, rondom zwembaden of als speelveld voor kinderen, Gras van de Buren heeft het allemaal.

In onze showtuin hebben wij diverse soorten aangelegd waardoor u zelf kunt zien en ervaren hoe dit kunstgras is en aanvoelt. Ook hebben wij stalen die wij uitlenen, zodat u thuis kunt kijken wat u het beste past.