SierbestratingspleinAalten.nl
Sterk in bestrating, vertrouwd met hout!

Graszoden en gazonzaad

SierbestratingspleinAalten is wederverkoper van Queensgrass graszoden. Deze fabrikant levert inmiddels al meer dan dertig jaar eerste klas graszoden en staat garant voor superieure kwaliteit. De graszoden worden geleverd in verschillende formaten, zo zijn er: graszoden, big slabs, blokzoden, stapelzoden, big rolls.

De soorten die worden geleverd zijn al even divers: Speelgazon, Siergazon, Sportvelden, Schaduwgazon, Golfbanen, Toegepaste grassoorten.

Naast de zoden leveren wij ook gazonzaad en weidemengsels en bijbehorende meststoffen.

Een belangrijk nieuw product is mol-werend doek. In grassen kunnen verschillende ziekteplagen voorkomen. Veel voorkomende plaag zijn engerlingen. Een engerling is een larve van de bladsprietkever. De bekendste kevers zijn de meikever, junikever en rozekever. De eieren van de kever worden net onder de grasmat gelegd, op een diepte van 5 cm. De uitkomende larven zijn ongeveer 2 tot 4 cm lang, beige-wit van kleur en hebben een bruine/zwarte kop en hebben 3 paar poten. Engerlingen vreten aan de ondergrondse delen van de grasplant. In de periode tussen juli en september kan de vraatschade zulke vormen aannemen dat hele delen van het gazon afsterven.

Mol-werend doek heeft ook een functie tegen engerlingen. Wij raden aan om het doek 5-10 cm onder het gras aan te brengen, met een overlap van 10 cm. Redenen hiervoor zijn dat men in de toekomst geen hinder ondervindt bij het verticuteren en het verbreken van de levenscyclus van de engerlingen. Doordat eitjes in de bovenste 5 cm worden gelegd, en de larven daarna niet de diepte in kunnen bij vorst, vriezen de larven dood. Ook kan de eventueel bestaande populatie niet aan de oppervlakte komen, om zodoende schade aan te richten.

SierbestratingspleinAalten adviseert u graag over natuurlijk groen.

Kunstgras neemt elk jaar in populariteit toe. Redenen zijn het onderhoudsarme aspect, de verbetering van de kwaliteit en de steeds meer natuurlijke uitstraling.

Wij hebben als SierbestratingspleinAalten gekozen voor kunstgras van Tommygrass. De kunstgrassen van Tommygrass zijn speciaal ontwikkeld voor in de tuin, voor op het balkon en dakterras. Alle soorten zijn gemaakt van maanvormig garen, de revolutie in kunstgras garen. De unieke eigenschappen van dit soort garen zijn dat het zeer veerkrachtig is, het een zeer goed herstellend vermogen heeft, ultra zacht is, het 20% minder warmte vast houdt en minder reflecteert. Kortweg Tommygrass benaderd het natuurlijk gras gevoel maar geeft de gemakken van kunstgras. Kunstgras kent vele toepassingsgebieden: In de tuin, bij het zwembad, rondom het speeltoestel, en vele toepassingen meer.

Indien u interesse heeft kunt u dit kunstgras bij ons komen bekijken, wilt u een staal ontvangen dan kunt u dit aangeven en wij verzorgen dit voor u.